*
12.09.2024
Rozhovory | Dukla - Slovácko
09.09.2024
Rozhovor | Ondřej Kukučka
06.09.2024
Slovácko na ledě | Hokej
04.09.2024
Rozhovor | Filip Vaško
01.09.2024
SESTŘIH | 1.FC Slovácko 0:0 FK Jablonec
 
Jméno:   Heslo:  
 
*
Registrujte se v mapě fanoušků!
V mapě je celkem 982 fanoušků
*
Poslední články:
07.11.2019, čtvrtek, 08:00
Limitovaná edice mikin FCS JEDEN KRAJ - JEDEN KLUB
17.07.2019, středa, 13:03
Poslední možnost nákupu permanentek do Sektoru B3
14.01.2019, pondělí, 13:01
Do nového roku s novou bundou Sektor B3!
Poslední článek v blogu:
30.10.2020, pátek, 11:02
1. FC Slovácko získalo vý...
Poslední video
18.02.2020- Fanoušci v zápase proti Baníku
Poslední fotogalerie
05.02.2016- Fanaticos Cup 2016
*
19.08.2024
Fanoušci v zápase proti Baníku
19.08.2024
Děkovačka po zápase s Baníkem
17.08.2024
FCS jede na výjezd
08.08.2024
Fanoušci v zápase proti Klokanovi
26.07.2024
Fanoušci v zápase proti Slavii III

Hradec vs Slovácko

Přihlaš se na výjezd

21.09.2024 od 13:30

Městský stadion MB

Přihlášeno
40
fanoušků

Co psaly české noviny o zápase Slovácko - Ústí?

17.10.2007, středa, 23:48
noviny_velky.jpg MF DNES: Slovácku zasadil tvrdou ránu podceňovaný host z Ústí

Dokonalá vzpoura proti papírovým předpokladům a zároveň bolestivá rána pro favorita! Když ústecký náhradník Mahmutovič ve čtvrté minutě nastavení vstřelil domácímu Slovácku gól, stadion oněměl. Jen hrstka hostujících fanoušků křepčila nečekanou radostí.

Slovácko - Ústí nad Labem 1:2, šokující výsledek sobotního zápasu druhé fotbalové ligy. Slováčtí hráči dlouho zůstali na trávníku a jen zkoprněle hleděli před sebe.

"Postarali jsme se o velké překvapení celé soutěže. Vždyť jsme byli totálním outsiderem zápasu," radoval se Svatopluk Habanec, sportovní ředitel Ústí a neoficiálně i trenér týmu.

Vždyť předposlední tým tabulky dosud vyhrál jen v 1. kole. Naopak Slovácko při předchozích pěti domácích výhrách neinkasovalo ani gól.

Sobotní duel mu ale ve všech směrech nevyšel. Možná očekávalo, že Ústí bude jen bránit. "Aktivita směrem dopředu mě nepřekvapila. Nevěřil jsem, že nastoupí jen s defenzivní taktikou," řekl kouč Pavel Malura.

Nepovedla se taktika s bleskovým vstřelením první branky - ve skvělé formě hrající Racko selhal v zakončení báječné kličkované přes půl hřiště.

A ještě větší komplikací byla hrubka obránce Němčického, který ve 24. minutě nepovedeným odvracením míče namazal na gól Mašanskému.

"To byla katastrofální a nepochopitelná chyba. Chyba Němčického," hromoval Malura.

Domácí hráči znervózněli, uklidnění nepřinesla ani další velká šance Racka, který ve skluzu přestřelil bránu. A hra Slovácka zůstala neuspořádaná i po vyrovnávací brance Görnera zkraje druhého poločasu.

Sympaticky a odvážně hrající soupeř totiž nadále hrozil. Procházkův lob musel dokonce z brankové čáry vykopnout stoper Šimáček.

Domácí v závěru sice tlak vystupňovali, pár vteřin před závěrečným hvizdem jim ale naopak Ústí rychlým výpadem remízu sebralo.

"Takticky jsme nezvládli závěr, v němž jsme se bezhlavě hnali za vítězstvím. Bod by sice byl ztrátou, ale chtělo to zachovat chladnou hlavu a dohrát zápas rozumně," posteskl si Malura, jehož tým klesl z prvního na čtvrté místo.

Autor: Radek Štěrba


Sport: Kouče Maluru zdrtil kolaps

Velké selhání, které může mít fatální následky. Tak označil šokující domácí porážku s Ústí nad Labem (1:2) kouč Slovácka Pavel Malura. „Je to pro nás obrovská komplikace,“ přiznal. „Stejně vás postup nemine. Máte kvalitní tým i trenéra,“ chlácholil poražené Svatopluk Habanec, novic na ústecké lavičce. Tohle se nečekalo. Slovácko do soboty vyhrálo všech pět domácích zápasů, navíc bez inkasovaného gólu. A pak přijede předposlední Ústí, navíc bez své hvězdy Fouska, a vyplení pevnost. A ještě k tomu brankou z poslední akce večera. „Je lepší, že to přišlo teď. Horší by bylo, kdybychom prohráli některý rozhodující zápas v závěru sezony,“ snažil se myslet pozitivně záložník Filip Racko.

Právě on však nesl neúspěch nejhůře. Po závěrečném hvizdu se zdrceně posadil na lavici vedle střídačky a mlčky hleděl do země. Svět kolem v tu chvíli vůbec nevnímal. Pak si nasadil dres na hlavu a chodil po trávníku sem a tam. Se svým smutkem chtěl být sám. „Ústí nebylo lepší než jiné mančafty, které jsme doma porazili. Kdybychom proměnili šance, tak vyhrajeme 3:2 nebo 4:2. Poučíme se z toho,“ věřil tahoun Malurova celku.

O postupu do nejvyšší soutěže Racko navzdory sobotnímu zklamání nepochybuje. „Máme na to,“ prohlásil přesvědčeně. Ani posily prý nejsou třeba. „To není to nejdůležitější, co se musí v zimě udělat. Ale když přijdou dva zkušení hráči, budou se hodit,“ mínil.

Proč favorit v 11. kole selhal? Nezachytil nástup soupeře, neboť pozdě zareagoval na jeho rozestavení ve středu hřiště. „Trvalo nám, než jsme se tomu přizpůsobili,“ připustil kouč Malura, jehož zklamal kapitán Němčický. Nejzkušenější hráč mužstva zkratoval před prvním gólem hostů. „Katastrofální a nepochopitelná chyba našeho hráče. Ano, mluvím o Němčickém,“ nebral si servítky.

Další průšvih přišel v nastaveném čase. Domácí útočili bez zajištěné defenzivy, chtěli za každou cenu urvat tři body. To bylo vrcholně netaktické. „Závěr jsme naprosto nezvládli. Šli jsme bezhlavě za výhrou. Ukázalo se, že nemáme tak zkušený tým. Je velká chyba, že jsme neodehráli konec s chladnou hlavou,“ zlobil se Malura. Tak ostře se obvykle nevyjadřuje. Byl hodně naštvaný.

Ústí jej prý aktivitou nepřekvapilo. Od soupeře ze spodku tabulky čekal tuhý odpor. „Hráči jako Valenta či Martykán, to je obrovská kvalita. A oni ji potvrdili,“ ocenil stěžejní borce vítězného týmu trenér favorita. Smutek domácích ostře kontrastoval s rozesmátými tvářemi v táboře hostů. „Naše vítězství, to je velké překvapení celé soutěže. Jeli jsme sem jako totální outsider. Ale tak dobrý první poločas jsme ještě letos neodehráli. Domácí byli nervózní a my jsme měli štěstí,“ usmíval se ústecký kouč Svatopluk Habanec.

Autor: Michal Koštuřík


Slovácký deník:Je to naše velké selhání, zlobil se trenér poražených Malura

Nečekanou porážku vzal jako správný chlap, postavil se k ní čelem. Trenér Slovácka Pavel Malura nehledal po utkání s Ústím nad Labem žádné výmluvy, příčiny hledal ve hře svého mužstva. Hlavně oba inkasované góly si jeho svěřenci zřejmě za rámeček nedají. „První brance v naší síti předcházela katastrofální chyba, Němčický u ní doslova asistoval,“ nezdráhal se Malura „sprdnout“ kapitána svého týmu, který předložil míč jako na zlatém podnose zakončujícímu Mašanskému.

„Při druhém gólu jsme zklamali po taktické stránce. Šli jsme bezhlavě za výhrou a soupeř nás potrestal,“ dodal domácí trenér k momentu, kdy takřka všichni jeho svěřenci pozapomněli na zadní vrátka. Maluru by sice neuspokojila ani remíza, porážka mu ale plány zkřížila ještě víc.

„Bod by sice nebyl žádný úspěch, jenže my ke splnění našeho cíle potřebujeme každý. Proto je velká chyba, že jsme zápas nedokázali dohrát v klidu,“ zlobil se.

„Je to pro nás velká komplikace. V případě výhry jsme mohli trošku odskočit, místo toho jsme ztratili. Je to naše velké selhání,“ dodal Malura.

Zatímco domácího kouče určitě nečekala příliš hezká neděle, jeho protějšek Vladimír Lacina mohl být maximálně spokojen. Jak sám přiznal, s něčím takovým před utkáním vůbec nepočítal.

„Pro celou soutěž je to velké překvapení, protože my jsme sem přijeli jako totální outsider,“ řekl na úvod svého pozápasového hodnocení.

Hlavně v prvním poločase ale jeho svěřenci zahráli výborně, kandidáta na postup dokonale zaskočili. „Takový poločas jsme ještě neodehráli. Za naši aktivitu jsme si zasloužili i ten gól,“ konstatoval Lacina, který ovšem jedním dechem sympaticky uznal, že jeho týmu rovněž nastavila přívětivou tvář paní Štěstěna.

„Už před přestávkou domácí neproměnili dvě tři větší šance. Po vyrovnání si pak vytvořili souvislý tlak a my jsme měli štěstí. A nakonec se nám ještě v závěru podařilo vstřelit šťastný gól,“ dodal ústecký trenér, který ještě stačil polichotit domácím. „Kvalita mužstva i trenéra Slovácka je na vysoké úrovni. Postup vás určitě nemine.“

Autor: Michal Sladký


Slovácký deník: Marek: Ústí nás vyškolilo

Jednou je málo, desetkrát moc…. zpívá se v jedné známé písničce. Gólman Slovácka Václav Marek se v počtu odchytaných nul na domácím pažitu zastavil přesně v polovině známé hitovky - na čísle pět. Že série skončí právě s mužstvem, které vyměnilo trenéra a po třetině soutěže vyhlásilo boj o záchranu, to nečekal nikdo.

„Špatně jsme bránili, prohrávali jsme většinu osobních soubojů a zbytečně ztráceli balony ve středu hřiště,“ označil hlavní příčiny porážky brankář Slovácka.

Podcenění soupeře? Ne!
Ústí bylo na předposledním místě tabulky, nemohlo proto dojít k podcenění soupeře? „Ne! Určitě ne. Soutěž je velice vyrovnaná a nikdo nám nedá nic zadarmo,“ ohrazuje se rezolutně Marek. Slovácko v posledních minutách vrhlo všechny síly do útoku a jaksi pozapomnělo bránit. Jaké je to být na hřišti do počtu, si vyzkoušel v poslední minutě zápasu gólman Slovácka, který na vítěznou trefu hostů nemohl vůbec reagovat. „Myslím si, že jsme zbytečně moc otevřeli obranu, všichni se tlačili do útoku a z rychlého brejku jsme inkasovali. Zbytečně jsem na hráče křičel, ať se vrátí, stejně to nepomohlo. Ústí nás dnes dokonale vyškolilo, na zápas bylo výborně připravené. Je to velká škoda, ale sezona je dlouhá a uvidíme na konci soutěže, co tento výsledek bude pro nás znamenat.“

Smutný útočník
Útočník Aleš Chmelíček má v popisu své práce střílet góly. Zatím má na svém kontě tři branky, proti Ústí si své statistiky nevylepšil, i když šance k tomu měl. I proto připomínal pohled na tvář domácího útočníka šíleně smutnou princeznu z legendární pohádky režiséra Bořivoje Zemana. „Po takovém zápase, když dostanete gól v poslední minutě utkání a už nemáte čas vůbec na nic reagovat, tak vám do smíchu moc není, že?“ položil si sám sobě otázku Chmelíček.

Už v prvním poločase Severočeši naznačili, že nepřijeli do Hradiště jenom betonovat, ale snažili se hrát fotbal. „Nemyslím si, že bychom si o prohru koledovali, měli jsme šance, které se musejí proměnit,“ přiznal Chmelíček a pozastavil se u své brankové příležitosti, kterou měl za stavu 1:1 dvacet minut před koncem utkání. „Byl to od Šultyho (Šultése - pozn. autora) parádně vrácený balon a určitě jsem to měl proměnit. Na zpracování míče ale nebyl čas, tak jsem to dal z první, bohužel do brankáře. Možná jsem to měl více zvednout pod břevno.“

O tom, že se budou všechny body exportovat do Ústí, rozhodl v poslední akci zápasu Mahmutovič, který z hranice ofsajdu zařídil pro hosty překvapivou výhru. V tuto chvíli směřovaly všechny oči domácích hráčů na praporek asistenta zápasu. Kpramalé radosti hráčů Slovácka se ovšem nemávalo. „Celá naše obrana reklamovala ofsajd, já můžu říct, že z mého pohledu jsem to viděl stejně,“ uzavřel Aleš Chmelíček.

Autor: Stanislav Dufka
Jméno Heslo
text
pristi
 Další články:
19.10.2007, pátek, 12:03 - Poslední volná místa na zájezd do Vítkovic
18.10.2007, čtvrtek, 20:43 - Zápas Němcecko - Česko ve VIP se vydařil
16.10.2007, úterý, 07:22 - Německo - Česko ve VIP stadionu + pivo za 10,- Kč
15.10.2007, pondělí, 09:48 - Zápas ve Vítkovicích až od 19.00 hod.
15.10.2007, pondělí, 09:06 - Výsledky mládežnických celků Fotbalové Akademie
* Novější články * * Přidat komentář * * Vytisknout článek * * Odeslat článek * * Starší články
© 2007 Copyright fcslovacko.com & VLTAVA-LABE-PRESS, a.s., iDNES a MF Dnes, Kurýr, Deník Sport a Slovácké noviny.
Všechna práva vyhrazena - publikování nebo šíření obsahu stránek bez písemného souhlasu je zakázáno
FCSlovacko.cz - Fanshop - FanaticosFCS - FCS - ženy
FOTO J.A.M. - Chraňme zeleň! - Úklidovka UH - Zvířecí nebe
přidat k oblíbeným - nastavit jako domovskou stránku
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace